Természeti, kultúrtörténeti és tájképi értékek a Körösök-völgye mentén

Körösvidék

Körösvidék

Körösszegi várrom

Több részes dokumentumfilm a Körösszegi várromról

2020. július 12. - Körösvidék

Fogadjátok sok szeretettel a Körösszegi vár romjáról készült kisfilmünk beharangozóját! Nagy fába vágtuk a fejszét! Régóta dolgozunk a szerkesztőkkel egy kisfilmen, amelyben szeretnénk Nektek bemutatni a Körösszegi várromot a Mi szemszögünkből több részen keresztül. Reméljük el fogja nyerni a tetszéseteket! 

Megérkezett a Körösszegi vár romjáról forgatott kisfilmünk első része is! 

Szent Jakab hava mindig aszályos szokott lenni ezen a vidéken, ám az Úr ezerkétszázkilencvenedik esztendejében olyan forróság apasztotta csörgedezővé a folyók vizét, amelyre a legöregebbek sem emlékeztek. A környékbeli, nem oly rég vizenyős, ám tikkasztó hőségben gyorsan sárgává aszalódott rétek fölött szinte vibrált a levegő, a távolban csalóka délibáb remegett a láthatár fölött. Mintha a Mindenható elszánta volna magát a végítéletre és bevezetésként lassú tűzzel perzselné fel a világot, még a jócskán lefelé tartó nap sugarai is parázsló nyilakként gyötörték Isten minden egyes teremtményét. Körösszeg várának vastag téglafalai áthevültek a tüzében, és éjjelente csak úgy okádták magukból a bőséggel elnyelt meleget.  Most azonban messzi volt még a napnyugtát követő enyhülés – bármennyire csekély legyen -, a vártemplom napórája szerint jó három órát is várhatnak a meggyötört lelkek, mire az éjszaka bársonya rájuk borul.

Stáb:
Narrátor: Anita Lázár
Szöveg: Erdős Dániel
Fényképezte: Róbert Kovács/RKPhoto, Vágvölgyi József/JokÓFotóErdős DánielZsolt Veres/A kövek mesélnekTasi Zsolt/Homoktaposók a Kéken
Videó felvételek: Erdős Dániel
Drón felvételek: Vágvölgyi József/JokÓFotó
Vágó: Erdős Dániel

A hangfelvételek a gyulai NO SILENCE STUDIOS-ban készültek Simon István segítségével.

A narráció során elhangzott idézeteket Csikász Lajos Megátkozottak - Az Árpádok alkonya (2018) c. regényéből emeltük ki a Gold Book Könyvkiadó írásos jóváhagyásával és engedélyével! Köszönjük ezúton is a támogatást!

Ha a youtube csatornánkon jártok iratkozzatok fel, a kis harang beállításával pedig azonnal értesülhettek, ha új videóval jelentkezünk! Köszönjük az eddig támogatásokat!

A bejegyzés trackback címe:

https://korosvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr9015984776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása