Természeti, kultúrtörténeti és tájképi értékek a Körösök-völgye mentén

Körösvidék

Körösvidék

Körösvidék előadás

Körösvidék Klubdélután a Bihari Túrák Közhasznú Egyesület szervezésében

2017. február 20. - Körösvidék

Minden hónap utolsó csütörtökén, a Bihari Túrák Közhasznú Egyesület szervezésében megrendezésre kerülő "Klubdélután" e havi tervezett témája a Körösvidék.

Az előadás során néhány gondolatot hallhatunk a Körösvidék blog kialakításáról és az érdeklődők betekintést nyerhetnek a Körösvidék látnivalóiról, nevezetességeiről.

Az előadás és a Körösvidék blog célja, megismertetni a nagyközönséggel mindazon értékeket, melyek fellelhetőek a Körösök és a Berettyó mentén az Alföld, a Partium és az Erdélyi-szigethegység ölelésében. A Körösök és a Berettyó-völgye egy jellegzetes "vidék" a hegységektől a síkságokig. Azt gondolná az ember, hogy a nagy szikes pusztákkal, lapályokkal, folyómedrekkel, határolt terület és környéke természeti értékekben szegény a hegységekben található barlangok, víznyelők, sziklaképződmények, szurdokvölgyekhez képest. E látszólagos ellentmondást igyekszik feledtetni, hiszen a Körösvidék a Szilágyságtól, Báródságtól a Zarándi-havasokig, a havasoktól a Békési-hát lankáiig és onnan a Királyerdőig - országhatároktól mentesen – a táj megannyi ezer arculatát mutatja térben és időben, földtudományi-, növényi- és állattani, tájképi- és kultúrtörténeti értékeiben másképp.

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt 2017. február 23-án Békéscsabán, a Békéscsabai SZC Vásárhelyi Pál Szakgimnázium és Kollégiuma földszint 22-es előadó termében (5600 Békéscsaba, Deák u. 6.).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korosvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr6312275269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása