Természeti, kultúrtörténeti és tájképi értékek a Körösök-völgye mentén

Körösvidék

Körösvidék

Úton a csodavárba a Szarvasiak Kiránduljunk facebook csoporttal

2019. július 24. - Körösvidék

A csoport 2017. október 23-án indult az első útjára Egerbe, azóta számos kiránduláson vagyunk túl. A csoport kis távolságra egy napos kirándulásokat szervez főként.

Rendszeresen megyünk a Biharba, hóban, krókuszvirágzáskor vagy ilyenkor nyáron. 2019. július 21-én a Ponor-rét és a Csodavár volt a cél.

Csodálatos napot töltöttünk a Bihar hegységben. A Ponor-réten megnéztük a patak forrását, ahogy feltör a szikla alól és végig csobog egy gyönyörű zöld réten, társaival találkozva, majd ahogy jött, úgy tűnik el egy víznyelőben.

Innen nem kis fáradság árán átvergődtünk hegynek föl, s le a Csodavár sziklahasadékába, minden kirándulóban mély nyomot hagyva. Olyan hang és látvány fogadott bennünket, hogy azt mindenkinek látnia kell. A Glavojba visszasétálva helyi ételeket keresve elfogyasztottunk egy micset és elindultunk hazafelé. A hazafelé vezető úton még megálltunk egyet a Köves-Körös sodró vizében, az indián szikla árnyékában hűsölni egyet.

Minden Körösvidék olvasónak ajánlom ezt a Szarvastól mindössze 200 km-re lévő csodát.

Szöveg és képek: Tóth Zoltán és csapata

A bejegyzés trackback címe:

https://korosvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr1414978084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása