Természeti, kultúrtörténeti és tájképi értékek a Körösök-völgye mentén

Körösvidék

Körösvidék

Körös-körül

A „KÖRÖSVIDÉK” és „A KÖVEK MESÉLNEK” 2019. évi őszi programsorozata

2019. augusztus 13. - Körösvidék

Sok szeretettel várunk Mindenkit a "Körösvidék" és "A kövek mesélnek" 2019. évi őszi programsorozatára. Fedezzük fel együtt a Körösvidék és szomszédai rejtett kulturális- és természeti értékeit! Geotúráink, kulturális kirándulásaink alkalmával varázslatosabbnál varázslatosabb helyszínekre kalauzoljuk el túratársainkat hazánk és szomszédunk kevesek által látogatott és egyben rejtőzködő természeti és kulturális kincseihez.

Buszos kirándulásaink során ellátogatunk:

- a Bükkaljára, ahol egy geotúra alkalmával megismerkedhetünk a területet beborító miocén kori vulkáni tufákon kialakult természetes (pl. kaptárkövek, szurdokok) és mesterséges (pl. barlanglakások, tufaistállók, betyárbújók) formakinccsel. Túravezetőnk Veres Zsolt (A kövek mesélnek) lesz, akivel már találkozhattatok a Béli-hegységben tett kirándulásunk alkalmával. A nap végén, kellemesen elfáradva, egy borkóstoló keretében nyerünk betekintést a méltatlanul elhanyagolt "Bükki borvidék" nem mindennapi ízvilágába! Facebook esemény

- a Mecsekbe, ahol a Kelet-Mecsek vadregényes völgyeiben, a Farkas-árokban és az Óbányi-völgyben kalandozunk, mindezt a Geotóp napok keretein belül, megismerkedve a terület földtani, földtudományi értékeivel!  A nap végét borkóstolóval zárjuk a Hetényi Pincészetben, ahol betekintésünk nyílik a Szekszárdi borvidék fantasztikus ízvilágába.

- Bihar megyébe, ahol egy igazi kultúrtörténeti kiránduláson fogunk részt venni. Időutazásunk alkalmával a középkori Biharba repülünk vissza, ahol terítéken lesznek Bihar megye középkori emlékei. Túravezetőnk Lakatos-Balla Attila régész, történész, muzeológus lesz, aki a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye Egyházmegyei Vallásturisztikai Iroda vezetője is egyben és akivel a tavaszi fergetegesre sikeredett Nagyváradi várostúrán ismerkedhettünk meg.

- Nagyváradra, ahol folytatni fogjuk a tavasszal megkezdett várostúránkat, múzeumokkal, emlékhelyekkel. Megismerkedünk Nagyvárad, turisták által igen ritkán látott oldaláról! Túravezetőnk ezúttal is Lakatos-Balla Attila lesz, aki tavasszal már bemutatta Nekünk Nagyvárad főbb nevezetességeit.

- Békés megyébe is, aminek keretein belül folytatni fogjuk a tavasszal megkezdett Békés megyei kirándulásunkat. Terítéken ismét Békés vármegye egykori nagyságát hirdető kastélyai és romjai, valamint Árpád-kori templom maradványai lesznek.

Ha kedvet kaptatok bármelyik kiránduláshoz, szívesen várunk Benneteket! A kirándulások részleteivel folyamatosan jelentkezni fogunk! Minden kirándulás végén meglepetésben lesz részetek! :) 

A kirándulás folyamán beszerezhetitek nyomtatott formában is az első kiadványunkat, amit online itt érhettek el. A jelentkezési lapokat az alábbi képekre kattintva éritek el:

facebook_esemeny_bukkalja.jpg


nagyvaradivarostura2.jpgismerdmegbekesmegyet.jpg

oszi_programterv_2019_ossz.jpg

Köszönjük partnereinknek az együttműködést:

A kövek mesélnek: web - facebook

MyBus Kft: web - facebook

Illatosház-Odorárium Óbánya: web - facebook

Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye Egyházmegyei Vallásturisztikai Iroda: web - facebook

Irány Bihar: facebook

A bejegyzés trackback címe:

https://korosvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr2114994500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása